Aktualności Kadra Nasze pracownie Galeria Jak zostać uczestnikiem Kontakt

Adres:
ul. Rzeszowska 35
37-420 Rudnik nad Sanem

Sala rehabilitacyjna jest dostępna dla wszystkich pacjentów. Celem rehabilitacji jest zmniejszenie dysfunkcji narządu ruchu, przywrócenie pełnej lub częściowej sprawności ruchowej. Zajęcia ruchowe na sali wyrabiają zdolności motoryczne, zwiększają kondycję ruchową, poprawiają ogólną kondycję oraz przyczyniają się do zachowania dobrego samopoczucia psychicznego pacjentów.

Do dyspozycji pacjentów w sali rehabilitacyjnej są: rowery treningowe, materace, piłki, taśmy, drabinka, stół do ćwiczeń manipulacyjnych, fotel do ćwiczeń oporowych kończyn dolnych, rotor kończyn górnych i dolnych, UGUL i atlas.

Pacjenci mają możliwość korzystania z zabiegów fizjoterapeutycznych:

kinezyterapii, elektrolecznictwa, leczenie polem magnetycznym, światłolecznictwem i ciepłolecznictwem oraz masażu klasycznego.

KINEZYTERAPIA: indywidualna praca z pacjentem (np. ćwiczenia czynno - bierne, ćwiczenia wg. metod neurologicznych, metody reedukacji nerwowo - mięśniowej, ćwiczenia specjalne, mobilizacja i manipulacje), ćwiczenia wspomagane, pionizcja, ćwiczenia czynne w odciążeniu i czynne w odciążeniu z oporem, ćwiczenia czynne wolne i czynne z oporem, ćwiczenia izometryczne, nauka czynności lokomocji, wyciągi i inne formy usprawniania)

MASAŻ: masaż suchy częściowy, masaż limfatyczny ręczny - leczniczy

ELEKTROLECZNICTWO: galwanizacja, jonoforeza, elektrostymulacja, tonoliza, prądy diadynamiczne, prądy interferencyjne,
prądy TENS, prądy TREBERTA, prądy KOTZA, ultradźwięki miejscowe, ultrafonoreza